Resa jorden runt med Venezuela

venezuela-flagga

Venezuelas flagga

Venezuela är en stat belägen i norra Sydamerika. Dess grannländer är Brasilien, Guyana och Colombia. Norrut gränsar landet mot Karibiska havet, Nordatlanten, Aruba, Nederländska Antillerna, Trinidad och Tobago. Landet är bland annat känd för sin mångfald i naturen som har beskrivits ha en ”dramatisk skönhet”. Här finns bland annat de högsta vattenfallen i världen, hällristningar, enormt viktig konst och musik som fyller en oerhört stor funktion.

Geografi

Landet ligger i Sydamerika och klimatet är tropiskt med olika grad av värme och fuktighet, utefter vilken höjd man befinner sig på. Det högsta berget i landet är Pico Bolívar och ligger bland Anderna i de norra delarna av landet. Berget mäter till 4 978 meter över havet. Det längsta vattenfallet i hela världen finns i landet och har en fallhöjd på 980 meter.

venezuela-resa

Resa i Venezuela

Variationsrikedomen är stor både i natur och när det kommer till djurliv. Landskapet innehåller allt från långa stränder, slätter, höga berg, djupa skogar och sjöar. Djuren som finns i landet är bland annat sjösvin, lejon, vildkatter, grodor, armadillo, myrslok, ödlor, sengångare, färgglada fåglar och tapirer.

Bästa tid att resa till Venezuela

Temperaturen ligger året runt mellan 24 och 27 grader. Som varmast är det under maj där maxtemperaturen är 27 grader och minimumtemperaturen 16 grader. Som kallast är det mellan december och februari där den högsta temperaturen är 24 grader och den lägsta ligger mellan 13 och 14 grader. Under juni, juli, oktober och november är den högsta temperaturen 25 grader och den lägsta ligger mellan 15 och 16 grader. Under mars, april, augusti och september är den högsta temperaturen 26 grader och den lägsta ligger mellan 13 och 15 grader.

venezuela

Venezuelas geografi

Antalet soltimmar ligger året runt mellan sex och åtta stycken. Under februari är det flest antal soltimmar och då är antalet åtta, under januari, mars, augusti och september är det sju soltimmar per dygn och under april, maj, juni, juli, oktober, november och december är antalet som lägst och ligger på sex stycken.

Regndagarnas antal per månad ligger mellan fyra som minst och 21 som flest. Som minst regnar det mellan januari och april där antalet regndagar är mellan fyra och sju per månad. Mellan juni och augusti regnar det som mest och då ligger antalet regndagar mellan 18 och 21. Under maj, september, oktober, november och december ligger antalet mellan tio och femton regndagar per månad.

Venezuelas Historia

venezuela-stad

Venezuelas frihet

Det har bott folk på markytan sedan omkring 13 000 till 7 000 år f.v.t. Då levde olika stammar i landet, vilket de gjorde fram tills kolonisatörer från Europa kom och förstörde, härjade och mördade befolkningen. Detta skedde under 1500-talet. Personerna som inte dog i samband med spanjorernas intrång levde som koloniserade fram tills självständigheten under början av 1800-talet, då de tillsammans med invånare i Colombia och Ecuador skapade Gran Colombia vilket var en stat som utropade sin självständighet 1819.

Frihetskampen drevs av befolkningen tillsammans med generaler och arméer från Colombia, Bolivia, Peru, Ecuador och Panama.

Intressant om Venezuela / varför besöka Venezuela

I Venezuela är naturen fantastisk och landet är värt att besöka enbart för att kunna betrakta den. Det går bland annat att simma omkring i havet, bestiga de höga bergen, bada i vattenfallen, traska runt i skogarna, leta efter söta djur och ha picknick bland buskar och snår. Om man vill se naturen ovanifrån går det en linbana i Merida som är den högsta och näst längsta i hela världen. Den har en längd av 12,5 kilometer och är vid sin högsta höjd 4 765 meter högt upp.

venezuela-natur

Venezuelas vattenfall

Mount Roralma är ett berg som sträcker sig långt över molnen och har varit populärt bland vandrare och backpackare. Det erbjuder en fantastisk vy och är en otrolig upplevelse.

Om man gillar nationalparker kan man besöka Los Roques National Park som ligger i de norra delarna av landet och är den största marina parken som finns i hela Karibien. I området finns även öar man kan bo på och vatten som går att simma och dyka i. En annan nationalpark som finns är Morrocoy National Park som består av öar, vikar och stränder och är belägen i nordöstra delarna av landet. Här finns det bland annat korallrev, tropiska fiskar och en mängd olika djur som delfiner, flamingos och pelikaner.

En annan sevärdhet i landet är Angel Falls som är det högsta vattenfallet i hela världen. Det går att klättra upp till toppen av berget det rinner ifrån för att se vattnet. I och med att den totala fallhöjden är så lång som den är hinner mycket av vattnet avdunsta innan det når marken.

Med en fantastiskt natur och bra prisnivåer är Venezuela ett vädligt bra resmål. Besök gärna Venezuelas officiella webbplats för turism.

Du kanske även gillar...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *